Czeglédy Csaba: Inkább vagyok adócsaló, mint Pesti Srácok-os kretén

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Hír Tv és a Pesti Srácok munkatársa, Szarvas Szilveszter kapta el mikrofonnal Czeglédy Csaba DK-s politikust és ügyvédet, hogy az MSZP-seket elszívó DK ügyeiről kérdezze. Csakhogy Czeglédy erre ideges lett, és az alábbi párbeszéd hangzott el:

Czeglédy többször megkérdezte Szarvast, hogy jó-e kreténnek lenni, Szarvas kikérte magának, hogy kretén lenne, majd visszakérdezett, hogy: „De miért, 6 milliárdos adócsalásban szerepelni az jó?” Erre Czeglédy azt mondta:

„Hát inkább vagyok adócsaló, mint Pesti Srácok-os kretén.”

Szarvassal még közölte, hogy „a sok lopott pénzből csináljátok a médiát”, majd azt mondta, hogy: „Én inkább vagyok Czeglédy Csaba, mint kretén Szarvas Szilveszter.”

Az ügy előzménye, hogy Czeglédy Csaba ellen nem csak folyamatban van eljárás, hanem a magyar bíróság már elítélte, méghozzá 2010 előtt, adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt. A Pesti Srácoknak ugyanakkor többször is helyreigazítást kellett közölnie, miután nem tudta bizonyítani azokat az állításokat, amiket Czeglédyről írtak.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó