Felfüggesztik a spanyol focibajnokságot, karanténban a Real Madrid

Azonosították a koronavírust a Real Madrid egyik kosárlabdázójánál, ezért kiürítették Valdebebast, a klub edzőközpontját. Most a kosarasokat és a focistákat is megvizsgálják, hiszen vannak olyan részlegek, amiket mindannyian használnak, írja a Marca a LaSexta alapján.

Közben bejelentették, hogy elhalasztják a spanyol focibajnokság, a La Liga következő két fordulóját, és nem rendezik meg a kosárlabda Euroliga 29. fordulóját sem. 

Spanyolországban majdnem 2800-an fertőződtek meg eddig koronavírussal, közülük 55-en haltak meg. Madridban és két északi tartományban már korábban döntöttek arról, hogy két hétre bezárják az iskolákat és az egyetemeket.

Frissítés:

A Real Madrid közleménye szerint a kosarasokat és a focistákat is karanténba helyezték, ahogy a klub összes többi dolgozóját, akik megfordulnak az edzőközpontban. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.