Megbetegedett egy kosaras, felfüggesztették az NBA szezonját

sport
2020 március 12., 07:27

Csütörtöktől határozatlan időre felfüggesztették az amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA idei bajnokságát. Azután döntöttek erről, hogy az egyik csapat, a Utah Jazz egyik meg nem nevezett játékosának pozitív lett a koronavírustesztje.

Az egész drámaian gyorsan történt. A Jazz játékosai már a feldobásra készülődtek az Oklahoma Thunder elleni idegenbeli meccsükön, amikor előbb fél órával elhalasztották, majd törölték a mérkőzést. Ott és akkor nem volt kapásból egyértelmű, hogy mi történik, csak az látszott, hogy a Thunder csapatorvosai odaszaladnak a bírókhoz, majd mindkét csapat tagjai levonulnak a pályáról.

Rudy Gobert (27-es), a Utah Jazz centere. A hírek szerint ő fertőződött meg koronavírussal.
photo_camera Rudy Gobert (27-es), a Utah Jazz centere. A hírek szerint ő fertőződött meg koronavírussal. Fotó: Melissa Majchrzak/AFP

A Jazz közleménye szerint a meg nem nevezett játékosukon azután végeztek koronavírustesztet, hogy előtte már influenzára, streptococcus-fertőzésre és felső légúti fertőzésre is tesztelték, eredménytelenül. Mint mondták, mire a koronavírustesztet elvégezték, a játékos tünetei már enyhültek. A csapat és a liga ugyan nem nevezte meg a játékost, de a New York Times egy forrása szerint Rudy Gobert, a csapat centere a fertőzött.

A liga ezek után döntött úgy, hogy egyelőre felfüggeszti a bajnokságot.