Megbetegedett egy kosaras, felfüggesztették az NBA szezonját

Csütörtöktől határozatlan időre felfüggesztették az amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA idei bajnokságát. Azután döntöttek erről, hogy az egyik csapat, a Utah Jazz egyik meg nem nevezett játékosának pozitív lett a koronavírustesztje.

Az egész drámaian gyorsan történt. A Jazz játékosai már a feldobásra készülődtek az Oklahoma Thunder elleni idegenbeli meccsükön, amikor előbb fél órával elhalasztották, majd törölték a mérkőzést. Ott és akkor nem volt kapásból egyértelmű, hogy mi történik, csak az látszott, hogy a Thunder csapatorvosai odaszaladnak a bírókhoz, majd mindkét csapat tagjai levonulnak a pályáról.

Rudy Gobert (27-es), a Utah Jazz centere. A hírek szerint ő fertőződött meg koronavírussal.Fotó: Melissa Majchrzak/AFP

A Jazz közleménye szerint a meg nem nevezett játékosukon azután végeztek koronavírustesztet, hogy előtte már influenzára, streptococcus-fertőzésre és felső légúti fertőzésre is tesztelték, eredménytelenül. Mint mondták, mire a koronavírustesztet elvégezték, a játékos tünetei már enyhültek. A csapat és a liga ugyan nem nevezte meg a játékost, de a New York Times egy forrása szerint Rudy Gobert, a csapat centere a fertőzött.

A liga ezek után döntött úgy, hogy egyelőre felfüggeszti a bajnokságot.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér