Orbán Viktor rácsodálkozott, hogy Ferihegyen mindenkinek megmérik a lázát

politika
2020 március 12., 19:12

Szerdán nevezték ki a magyar kormány veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytagjának Orbán Viktort, majd a miniszterelnök Moldovába utazott, ahol két napon át folytatott megbeszéléseket a Magyarország és Moldova közötti dinamikus kapcsolatokról meg egyéb kérdésekről. 

Orbán csütörtök este ért vissza Magyarországra felesége, Lévai Anikó társaságában, és a reptéren egy egészségügyi ellenőrzés várta, amiről meg is osztott egy videót a Facebook-oldalán. 

link Forrás

Orbán megkérdezte az eljárás közben, hogy ezt mindenkivel csinálják-e, és hogy ez most a szabály, majd pedig rákérdezett arra is, hogy mennyien jönnek erre, mire az egészségügyi szolgálat tagjai közlik, hogy visszaesett a forgalom. 

A nap folyamán az Index moldovai lapok alapján írt arról, hogy a helyi sajtó felfigyelt arra, ahogy Orbán a közös rendezvény után kezet fogott a miniszterelnökkel, Ion Chicuval, még úgy is, hogy beszéde közben többször a kezébe köhögött (igaz, a balba, míg a jobbal fogott kezet), és hogy ezzel, mármint a kézfogással szembe ment azzal, amit a koronavírus-járvány miatt most javasolnak a szakemberek. Illetve a kormány saját tájékoztató kampánya:

link Forrás