Orbán Viktor rácsodálkozott, hogy Ferihegyen mindenkinek megmérik a lázát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Szerdán nevezték ki a magyar kormány veszélyhelyzet elhárításáért felelős kormánytagjának Orbán Viktort, majd a miniszterelnök Moldovába utazott, ahol két napon át folytatott megbeszéléseket a Magyarország és Moldova közötti dinamikus kapcsolatokról meg egyéb kérdésekről. 

Orbán csütörtök este ért vissza Magyarországra felesége, Lévai Anikó társaságában, és a reptéren egy egészségügyi ellenőrzés várta, amiről meg is osztott egy videót a Facebook-oldalán. 

Orbán megkérdezte az eljárás közben, hogy ezt mindenkivel csinálják-e, és hogy ez most a szabály, majd pedig rákérdezett arra is, hogy mennyien jönnek erre, mire az egészségügyi szolgálat tagjai közlik, hogy visszaesett a forgalom. 

A nap folyamán az Index moldovai lapok alapján írt arról, hogy a helyi sajtó felfigyelt arra, ahogy Orbán a közös rendezvény után kezet fogott a miniszterelnökkel, Ion Chicuval, még úgy is, hogy beszéde közben többször a kezébe köhögött (igaz, a balba, míg a jobbal fogott kezet), és hogy ezzel, mármint a kézfogással szembe ment azzal, amit a koronavírus-járvány miatt most javasolnak a szakemberek. Illetve a kormány saját tájékoztató kampánya:

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót