Hiába tiltja a kormány, az iskolák már osztogatják az igazolásokat

Nem érdekli az iskolákat a kormányzati tiltás, engedélyezik, hogy a diákok otthon maradjanak szülői vagy igazgatói igazolással is. Leginkább a nem állami fenntartású iskolák kezdtek el mozgolódnia, de már egy budapesti tankerületben is lazultak a szabályok. 

Szerda éjjel kormányrendeletben hirdették ki, hogy sem az iskolaigazgatók, sem a jegyzők, sem az Okatási Hivatal nem rendelhet el rendkívüli szünetet az iskolákban. Ennek ellenére egy tankerület és több alternatív fenntartású iskola is lehetőséget adott arra, hogy a diákok távolmaradhassanak.

Az egyik budapesti tankerület kiküldött az iskoláinak egy levelet, amiben az áll, hogy a kormányzati tiltás ellenére azoknak a gyereknek, akiknek akár a családtagjai külföldön jártak, nem kell bemenniük az iskolába két hétig anélkül, hogy ez igazolatlannak számítana.

A tankerületi lazulás miatt kerestük a Kliket, hogy esetleg változott-e a véleményük a kérdésben, ha megkapjuk a választ, cikkünket frissítjük. 

A nem állami fenntartású iskolák még kevésbé vették komolyan a tilalmat. A hvg.hu összesítette, hogy mennyire különbözőképpen állnak az iskolák a kérdéshez. Van olyan alapítványi iskola, ahol a szülők döntésére bízták, hogy a gyerek bemegy-e az iskolába vagy nem, az igazgató pedig a szülői igazolásokat 3 napon túl is el fogja fogadni.

Az önkormányzati fenntartású iskolák is saját hatáskörben döntve elkezdték osztogatni az engedélyeket a szülőknek. Információink szerint ez történik a második és harmadik kerületi önkormányzati óvodákban és iskolákban is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó