Hiába tiltja a kormány, az iskolák már osztogatják az igazolásokat

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Nem érdekli az iskolákat a kormányzati tiltás, engedélyezik, hogy a diákok otthon maradjanak szülői vagy igazgatói igazolással is. Leginkább a nem állami fenntartású iskolák kezdtek el mozgolódnia, de már egy budapesti tankerületben is lazultak a szabályok. 

Szerda éjjel kormányrendeletben hirdették ki, hogy sem az iskolaigazgatók, sem a jegyzők, sem az Okatási Hivatal nem rendelhet el rendkívüli szünetet az iskolákban. Ennek ellenére egy tankerület és több alternatív fenntartású iskola is lehetőséget adott arra, hogy a diákok távolmaradhassanak.

Az egyik budapesti tankerület kiküldött az iskoláinak egy levelet, amiben az áll, hogy a kormányzati tiltás ellenére azoknak a gyereknek, akiknek akár a családtagjai külföldön jártak, nem kell bemenniük az iskolába két hétig anélkül, hogy ez igazolatlannak számítana.

A tankerületi lazulás miatt kerestük a Kliket, hogy esetleg változott-e a véleményük a kérdésben, ha megkapjuk a választ, cikkünket frissítjük. 

A nem állami fenntartású iskolák még kevésbé vették komolyan a tilalmat. A hvg.hu összesítette, hogy mennyire különbözőképpen állnak az iskolák a kérdéshez. Van olyan alapítványi iskola, ahol a szülők döntésére bízták, hogy a gyerek bemegy-e az iskolába vagy nem, az igazgató pedig a szülői igazolásokat 3 napon túl is el fogja fogadni.

Az önkormányzati fenntartású iskolák is saját hatáskörben döntve elkezdték osztogatni az engedélyeket a szülőknek. Információink szerint ez történik a második és harmadik kerületi önkormányzati óvodákban és iskolákban is. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó