Mosómedvét találtak egy egri lakótelepen

Tényleg rendkívüli időket élünk: a Bükki Nemzeti Park embereinek emelőkosaras kocsival kellett leszedniük a fáról azt a mosómedvét, ami pénteken bukkant fel Egerben, a Cifrakapu úton. Némi fárasztás után befogták, és egy macskaketrecben elszállították. 

Gombkötő Péter, a nemzeti park zoológiai szakreferense az Agria Tv-nek elmondta, hogy a mosómedve Magyarországon inváziós fajnak számít, törvényesen nem is tartható, de valószínűleg egy hobbitartótól kerülhetett ki a szabadba. 

A befogott mosómedve a hétvégére a nemzeti parknál marad, majd hétfőn felajánlják valamelyik környékbeli vadasparknak vagy állatkertnek. 

Ahogy arról korábban írtunk, a mosómedvék európai terjeszkedése komoly természetvédelmi problémákat jelentenek, mivel nagyon könnyen alkalmazkodnak és szinte bármit megesznek. Az egri mosómedvének még szerencséje volt, mert a vadászok általában csak lelövik őket: a Vadgazdálkodási Adattár szerint a 2018-2019-es vadászati évben összesen 5 mosómedvével végeztek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó