Mosómedvét találtak egy egri lakótelepen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tényleg rendkívüli időket élünk: a Bükki Nemzeti Park embereinek emelőkosaras kocsival kellett leszedniük a fáról azt a mosómedvét, ami pénteken bukkant fel Egerben, a Cifrakapu úton. Némi fárasztás után befogták, és egy macskaketrecben elszállították. 

Gombkötő Péter, a nemzeti park zoológiai szakreferense az Agria Tv-nek elmondta, hogy a mosómedve Magyarországon inváziós fajnak számít, törvényesen nem is tartható, de valószínűleg egy hobbitartótól kerülhetett ki a szabadba. 

A befogott mosómedve a hétvégére a nemzeti parknál marad, majd hétfőn felajánlják valamelyik környékbeli vadasparknak vagy állatkertnek. 

Ahogy arról korábban írtunk, a mosómedvék európai terjeszkedése komoly természetvédelmi problémákat jelentenek, mivel nagyon könnyen alkalmazkodnak és szinte bármit megesznek. Az egri mosómedvének még szerencséje volt, mert a vadászok általában csak lelövik őket: a Vadgazdálkodási Adattár szerint a 2018-2019-es vadászati évben összesen 5 mosómedvével végeztek. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó