Újabb kétmilliárd forint jut a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésére

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a kormány döntött „a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésével összefüggő beszerzési és szervezési feladatok további támogatásához szükséges kormányzati intézkedésekről”.

Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat értelmében 1,95 milliárd forintot fog kapni az államtól az Esztergom Budapesti Főegyházmegye, azonnali hatállyal. A feladat felelőse a pénzügyminiszter, illetve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. 

A tervek szerint a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 13-20. között zajlik majd Budapesten, többek között az új Puskás Stadionban. A világkongresszus a római katolikus egyház rendszeresen megrendezett, világméretű eseménysorozata, melynek célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése.

A hvg.hu tavaly őszi számítása szerint akkor már közel 30 milliárd forint körül járt a világkongresszusra fordított állami támogatás mértéke. 

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót