Újabb kétmilliárd forint jut a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésére

Csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a kormány döntött „a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésével összefüggő beszerzési és szervezési feladatok további támogatásához szükséges kormányzati intézkedésekről”.

Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat értelmében 1,95 milliárd forintot fog kapni az államtól az Esztergom Budapesti Főegyházmegye, azonnali hatállyal. A feladat felelőse a pénzügyminiszter, illetve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. 

A tervek szerint a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 13-20. között zajlik majd Budapesten, többek között az új Puskás Stadionban. A világkongresszus a római katolikus egyház rendszeresen megrendezett, világméretű eseménysorozata, melynek célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése.

A hvg.hu tavaly őszi számítása szerint akkor már közel 30 milliárd forint körül járt a világkongresszusra fordított állami támogatás mértéke. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.