Újabb kétmilliárd forint jut a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésére

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a kormány döntött „a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megrendezésével összefüggő beszerzési és szervezési feladatok további támogatásához szükséges kormányzati intézkedésekről”.

Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat értelmében 1,95 milliárd forintot fog kapni az államtól az Esztergom Budapesti Főegyházmegye, azonnali hatállyal. A feladat felelőse a pénzügyminiszter, illetve Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. 

A tervek szerint a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 13-20. között zajlik majd Budapesten, többek között az új Puskás Stadionban. A világkongresszus a római katolikus egyház rendszeresen megrendezett, világméretű eseménysorozata, melynek célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése.

A hvg.hu tavaly őszi számítása szerint akkor már közel 30 milliárd forint körül járt a világkongresszusra fordított állami támogatás mértéke. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér