A japán miniszterelnök szerint nincs veszélyben az olimpia

„Meg fogjuk állítani a fertőzés terjedését, és probléma nélkül megtartjuk az olimpiát, ahogy terveztük” - mondta Shinzo Abe japán miniszterelnök. Hozzátette, hogy a végső döntést persze a Nemzetközi Olimpiai Bizottság fogja meghozni, írja a BBC. 

Japánan több, mint 1400 fertőzöttet azonosítottak szombatig, közülük majdnem 700-an a Diamond Princess hajó utasai. 28-an haltak meg a vírus miatt, heten a hajón, számolt be a japán közmédia. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér