"Fontos, hogy a gyerekek otthon maradjanak. Ez most nem a bandázás ideje!"

Otthoni felügyeletre lesz szükség az otthonmaradó gyereknél jövő héttől, mondta a köznevelésért felelős államtitkár az Operatív Törzs szombati sajtótájékoztatóján. Maruzsa Zoltán szerint ott, ahol ez nem megoldható, 

az iskolákban indokolt esetben kiscsoportos gyermekfelügyeletet biztosítanak.

Igaz, szeretnék, ha ez nem lenne tömeges, tette hozzá. Elmondta, hogy az Operatív Törzsnek azt javasolták, hogy ne szünet, ne bezárás, hanem egy "új, digitális munkarend bevezetése" történjen meg. 

Fontos, hogy a gyermekek valóban otthon maradjanak. Ez most nem a bandázás időszaka,

mondta Maruzsa. Az iskolaépületeket nem zárják be, ezzel is segítve a gyermekétkeztetést, de "vélelmezik, hogy az otthon maradó gyerek otthon kapnak majd enni," és azoknak, akikre az iskolákban felügyelnek, kapnak majd ott enni. 

Azt, hogy hogyan és milyen eszközöket ajánlunk, a mai napon egy módszertani útmutatóban hozzuk nyilvánosságra,

jelentette be. Az otthonmaradó szülőknek egyelőre semmilyen kompenzációt nem tud felajánlani a kormányzat.

Frissítés: Időközben megjelent az erről szóló kormányhatározat is, amiről itt írunk.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó