Emmi az iskolazárról: Tekintsük ezt egy hatalmas innovációs lehetőségnek!

Kijött a kormányhatározat az iskolabezárásokról, amit Orbán Viktor jelentett be péntek este. Ez alapján hétfőtől indul a digitális munkarend, vagyis online kell megoldani a tananyag átadását és a követelmények teljesítését is. 

Ahogy szombaton Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár is elmondta, indokolt esetben a tankerület vagy a szakképzési centrum munkanapokon megszervezi a gyerekek napközbeni, kiscsoportos felügyeletét. A határozat előírja az iskolaigazgatók számára, hogy szervezzék meg a digitális oktatást, és munkanapokon tartózkodjanak az iskolában. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményében arra kér minden „intézményvezetőt, pedagógust, tanulót és szülőt, hogy közösen oldjuk meg ezt a nehéz feladatot, és türelemmel viseljük a nehézségeket. Ez nem egy kiforrott, nagy óvatossággal bevezetett oktatási reform, hanem egy vészhelyzetben hozott rendkívüli intézkedés, mely hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez. 

Ezzel párhuzamosan tekintsük ezt a változást egy hatalmas innovációs lehetőségnek, melyből a lehető legtöbbet hozzuk ki gyermekeink, jövőnk érdekében!”Az Oktatási Hivatal honlapján megjelent egy módszertani útmutató a digitális munkarendről, a tanárok és önkéntesek pedig a Facebookon kezdtek szerveződni

A kormányhatározatban azt is előírták, hogy a versenyszerűen sportoló diákok legfeljebb tízfős edzéseken vehetnek részt, és a sportkollégiumi elhelyezést, étkezést is maximum tíz fős csoportokban kell megoldani. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó