Meredeken emelkedik a járvány halálos áldozatainak száma

Péntek volt az eddigi leghalálosabb napja a koronavírusjárványnak: a WHO és a tagországok egészségügyi hatóságai a világon 427 Covid-19-halálesetet regisztráltak. Ebből csak Olaszországban 250-en haltak meg, Iránból 85 áldozatot jelentettek pénteken. Íme a halálesetek a járvány indulása óta, napi bontásban (az utolsó oszlop, a 14-i adat még csak nap eleji):

Sajnos a grafikonokból úgy tűnik, hogy ezt a szomorú rekordot még bőven megdönti a járvány. Egyelőre aggasztó mértékben emelkedik a fertőzöttek és halálos áldozatok száma is. Sőt, mindkét görbe most váltott igazán meredekre. A fertőzések így alakultak január 26 óta (a végén sajnos csak azért törik meg az emelkedés, mert a szombati adatok még nem érkeztek be):

A halálesetek összesített száma pedig így emelkedett:


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér