"Szerbia mától háborúban áll egy láthatatlan ellenséggel, amelyet le kell győzni"

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Vasárnap este azonnali hatállyal szükségállapotot hirdettek Szerbiában a koronavírus-járvány miatt. A döntést a köztársasági elnök, a kormányfő és a házelnök közösen hozta meg, írja az MTI. Aleksandar Vucic elnök kijelentette: 

'Szerbia mától háborúban áll egy láthatatlan ellenséggel, amelyet le kell győzni."

A harc az idősekért, de a jövőért is folyik, tette hozzá. A konkrét intézkedésekről még vasárnap éjjel dönt a belgrádi kormány, várhatóan bezárnak ma a szórakozóhelyek, éttermek, kávézók, plázák, csak az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak maradhatnak nyitva. Szerbiában eddig 48 fertőzöttet regisztráltak. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér