Online karanténesteket tart a Budapesti Fesztiválzenekar

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Hétfőtől kezdve a tervek szerint minden nap online kamarakoncertet adnak a Budapesti Fesztiválzenekar művészei. A próbateremből közvetített előadásokat „azoknak ajánlják, akik a bezártság időszakát tartalommal, szívmelengető dallamokkal szeretnék megtölteni”, írják közleményükben.

„Most eljött az intim, otthoni zenehallgatás és a néhány fős kamarazene ideje, hiszen nem szabad egy zenekarnyi zenészt és a közönséget egy zárt térben összezsúfolva veszélynek kitennünk. De zenére szükség van, ilyenkor még inkább” - mondta Fischer Iván, a Fesztiválzenekar zeneigazgatója.

Fischer Iván. Fotó: Budapesti Fesztiválzenekar / FBFotó: Budapesti Fesztiválzenekar / FB

A BFZ arra kéri a hallgatókat, ha tehetik, támogassák a zenekar tagjait, akiknek a sorozatos koncertlemondások komoly bevételkiesést jelentenek.

A koronavírus-járvány terjedése óta a Művészetek Palotája is megnyitotta digitális médiatárát, ebben a Facebook-csoportban pedig folyamatosan gyűjtik, milyen koncerteket, filmeket, színházi előadásokat lehet megnézni az interneten.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó