Online karanténesteket tart a Budapesti Fesztiválzenekar

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hétfőtől kezdve a tervek szerint minden nap online kamarakoncertet adnak a Budapesti Fesztiválzenekar művészei. A próbateremből közvetített előadásokat „azoknak ajánlják, akik a bezártság időszakát tartalommal, szívmelengető dallamokkal szeretnék megtölteni”, írják közleményükben.

„Most eljött az intim, otthoni zenehallgatás és a néhány fős kamarazene ideje, hiszen nem szabad egy zenekarnyi zenészt és a közönséget egy zárt térben összezsúfolva veszélynek kitennünk. De zenére szükség van, ilyenkor még inkább” - mondta Fischer Iván, a Fesztiválzenekar zeneigazgatója.

Fischer Iván. Fotó: Budapesti Fesztiválzenekar / FB

A BFZ arra kéri a hallgatókat, ha tehetik, támogassák a zenekar tagjait, akiknek a sorozatos koncertlemondások komoly bevételkiesést jelentenek.

A koronavírus-járvány terjedése óta a Művészetek Palotája is megnyitotta digitális médiatárát, ebben a Facebook-csoportban pedig folyamatosan gyűjtik, milyen koncerteket, filmeket, színházi előadásokat lehet megnézni az interneten.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó