Online oktatás indul az egészségügyben dolgozók gyermekeinek

A KórházSuli Alapítvány és a Bethesda Gyermekkórház gyermekkórház együttműködésében indult el az a projekt, melyhez eddig több mint száz önkéntes egyetemista csatlakozott, akik a fontosabb tantárgyakból fognak virtuális tanórákat tartani az egészségügyben dolgozók gyermekeinek. 

Mint közleményükben írják, a program szervezőinek célja kettős. Egyrészt a koronavírus okozta rendkívüli oktatási helyzet nehézségeinek mérséklése, különös tekintettel az egészségügyi dolgozók gyermekeinek foglalkoztatására. Másrészt az önkéntes egyetemisták megtapasztalják a társadalmi szerepvállalás fontosságát, ráadásul ezáltal teljesíthetik a kötelező gyakorlatukat. 

A KórházSuli Alapítvány az otthoni tanulásra kényszerülő beteg gyermekek távoktatásában már hatéves gyakorlattal rendelkezik. Ennek tapasztalatait és tananyagjait – magyar, matematika, történelem, természettudományi tárgyak, idegen nyelvek – is felajánlják a kialakult extrém helyzetben való cselekvésre.

Mint írják, az egyetemekkel megkezdődtek az egyeztetések arról, hogy a hallgatóik által adott online órák beszámíthatók legyenek a kötelező gyakorlati órákba. Sőt, az úgynevezett Moodle (eLearning) rendszerben rögzített, eddigi elkészült tananyagjaikat megnyitják mindenki számára. A középiskolások ezek mintájára, tanáruk mentorálásával saját feldolgozott anyagaikat is beküldhetik, ezáltal közösségi szolgálatukat (IKSZ) arányosan igazolják.

Az egészségügyi dolgozók ezen a linken keresztül regisztrálhatnak a programba

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér