Tripla libabőr: úgy énekeltek a karanténba zárt nápolyi drukkerek, hogy zengett a város

olaszország
2020 március 16., 16:45

A koronavírus-járvány alapvetően változtatja meg a Föld lakóinak életét, egy időre mindenképpen, így várható volt, hogy kulturális hatása is lesz. Ennek első - és kifejezetten vidám - megnyilvánulása az olaszok által kitalált karanténkórus. Ami annyit jelent, hogy lakásfogságra ítélt, az egymással való találkozástól eltiltott emberek együtt énekelnek.

A legfrissebb példa egyben a legnagyszabásúbb: a nápolyi fociklub felvetésére a házi karanténbe zárt szurkolóik együtt elénekelték az egyik érzelmes dalukat, egy klasszikus ultrasláger helyi verzióját:

link Forrás

A szobafogságra ítélt nápolyi szurkolók nem először műveltek ilyent:

link Forrás

A műfaj pedig valószínűleg Sienában született meg pár napja, amikor a bezárt helyiek egyszer csak rágyújtottak egy városukat dicsőítő dalra:

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.