A német közegészségügyi intézet vezetője szerint 5-ből 4 embernél enyhe lefolyású vagy tünetmentes a koronavírus

Lothar Wieler, a németországi Robert Koch Intézet (azaz a német szövetségi közegészségügyi szerv) vezetője keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a németek koronavírus általi veszélyeztetettsége már a magas kategóriába esik, hozzátéve, hogy ennél kiemeltebb fenyegetettségi kategória nincs az intézmény protokolljában.

Lothar Weiler egyik, naponta megtartott koronavírussal kapcsolatos sajtótájékoztatójánFotó: Jörg Carstensen/dpa Picture-Alliance/AFP

Wieler szerint az eddigi adatok szerint a fertőzöttek 99 százaléka túlélte a betegséget, de hogy pontosan mekkora lesz a halálozási arány, azt még lehetetlen megmondani. Jelenleg viszont úgy tűnik, hogy csak minden ötödik fertőzött betegszik meg komolyabban, 5-ből 4-nél a betegség lefolyása enyhe tünetekkel jár, vagy akár tünetmentes is lehet.

Weiler arról is beszélt, hogy az eddigi adatok elemzése alapján úgy tűnik, hogy a fertőzöttek kb. lényegében fele észre sem veszi, hogy átment rajta a vírus. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér