A Prada, a Louis Vuitton és Giorgio Armani is adományokkal segíti a koronavírus elleni harcot

A divatipar is beszáll a koronavírus elleni harcba, ezért ha más nem is, de talán az nyújthat némi vigaszt a franciáknak, hogy a Louis Vuitton luxus kézfertőtlenítőjével moshatják a kezüket. 

A Prada, leginkább táskáiról híres divatcég három milánói kórháznak adományozott egészségügyi felszereléseket, köztük újraélesztéshez szükséges berendezéseket. Korábban a francia luxusmárka, a Louis Vuitton rendelte el a kozmetikum és parfümgyártó cégeinél, hogy álljanak át kézfertőtlenítő gélek készítésére, hogy ezzel segítsék a francia egészségügyi ellátást.

Az olasz tervező, Giorgio Armani öltönyök helyett 1,25 millió euróval segített négy olasz kórházat is. Bill Gates, a Microsoft korábbi igazgatója és egyben a világ egyik leggazdagabb embere inkább az oltóanyag-kutatásba ölte a pénzét, eddig 50 millió dollárt adományozott erre a célra.

(Hypebeast)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.