Hiába a tilalmak, a kaszinók még mindig simán működnek Magyarországon

Kötelező a kézfertőtlenítőt használni, ennyi óvintézkedést hoztak a budapesti kaszinók a koronavírus kapcsán - írja a hírklikk.hu. A koronavírus terjedése elleni kormányzati intézkedések egyik eleme, hogy megtiltották a személyzettel együtt 100 főnél nagyobb rendezvények megtartását, azóta pedig több vendéglátóhely délután 3-as bezárását is elrendelték.

A jelek szerint azonban ezek a korlátozások nem vonatkoznak a kaszinókra, még annak ellenére sem, hogy a termekben rendszeresen jön össze 100-nál sokkal több ember. A kivételezés oka az lehet, hogy a kaszinók hivatalosan nem kereskedelmi tevékenységet folytatnak, hanem szolgáltatók, márpedig a kormány legújabb korlátozó rendeletei a szolgáltatókra nem vonatkozik. Az ugyanakkor nem teljesen világos, hogy ha a mozikat és a színházakat is bezáratják, a kaszinókat miért nem.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a kaszinókban a zsetonokat és a gépeket sokan megérintik, ez pedig komoly járványügyi kockázatot jelenthet.

A Hírklikk szerint a vészhelyzet kormányzati kihirdetése után egyszerűen csak annyit írtak ki a kaszinókra, hogy kézfertőtlenítés nélkül megtagadhatják a belépést a vendégeknek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér