Monoron és Gyálon is megjelent a koronavírus

„A hölgyet múlt héten tüdőgyulladással kezelték otthon, a hétvégén bekerült a Dél-pesti Kórházba, utána átkerült a Szent László Kórházba, miután megállapították, hogy koronavírusa van” - mondta egy Facebook videóban Pápai Mihály, Gyál polgármestere egy gyáli nőről, akiről kiderült, koronavírus-fertőzése van. A városban ezen kívül otthoni karanténban van egy pár, de ők jól vannak, nincsenek tüneteik sem.

Emiatt Gyálon a hétfőtől ügyeleti rendben működő óvodák, bölcsődék bezárnak, ahogyan a piacok is. A polgármester arra kért a lakosokat, kerüljék a zárt közösségi helyeket, játszótereket, lehetőleg maradjanak otthon, lehetőség szerint a családi programokat is halasszák el. A 70 évesnél idősebb gyáliak egy telefonszámon kérhetnek segítséget, ha gyógyszereket, élelmiszert akarnak beszerezni.

A monori önkormányzati honlap is hírt adott egy koronavírusos betegről, de sem a korát sem a nemét nem árulták el. A beteg tesztje március 16-án hozott pozitív eredmény, és március 9-én otthonában látta el egy helyi háziorvos, aki jelenleg otthoni karanténban van, de jól érzi magát. Az önkormányzat azt írja, a háziorvossal azóta kontaktusba került személyeket, így az általa ellátott betegeket, nem szükséges járványügyi megfigyelés alá helyezni a járási tiszti főorvos által küldött tájékoztató szerint. (via Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér