Monoron és Gyálon is megjelent a koronavírus

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„A hölgyet múlt héten tüdőgyulladással kezelték otthon, a hétvégén bekerült a Dél-pesti Kórházba, utána átkerült a Szent László Kórházba, miután megállapították, hogy koronavírusa van” - mondta egy Facebook videóban Pápai Mihály, Gyál polgármestere egy gyáli nőről, akiről kiderült, koronavírus-fertőzése van. A városban ezen kívül otthoni karanténban van egy pár, de ők jól vannak, nincsenek tüneteik sem.

Emiatt Gyálon a hétfőtől ügyeleti rendben működő óvodák, bölcsődék bezárnak, ahogyan a piacok is. A polgármester arra kért a lakosokat, kerüljék a zárt közösségi helyeket, játszótereket, lehetőleg maradjanak otthon, lehetőség szerint a családi programokat is halasszák el. A 70 évesnél idősebb gyáliak egy telefonszámon kérhetnek segítséget, ha gyógyszereket, élelmiszert akarnak beszerezni.

A monori önkormányzati honlap is hírt adott egy koronavírusos betegről, de sem a korát sem a nemét nem árulták el. A beteg tesztje március 16-án hozott pozitív eredmény, és március 9-én otthonában látta el egy helyi háziorvos, aki jelenleg otthoni karanténban van, de jól érzi magát. Az önkormányzat azt írja, a háziorvossal azóta kontaktusba került személyeket, így az általa ellátott betegeket, nem szükséges járványügyi megfigyelés alá helyezni a járási tiszti főorvos által küldött tájékoztató szerint. (via Index)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!