Önkéntességre kéri Kásler azokat, akiknek bármi közük van az egészségügyhöz

„Tisztelt Orvoskollégák!
Tisztelt Szakdolgozók!
Tisztelt Egészségügyi Hallgatók, Tanulók!
Tisztelt Elhivatottak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben!”

Ezzel a felütéssel indul Kásler Miklós, a Emmi minisziterének levele, amiben arra kér mindenkit, akinek valaha köze volt az egészségügyhöz, hogy segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben, és jelentkezzenek önkéntes munkára a sürgősségi betegellátásba és az alapellátásba.

Önkéntesekre nemcsak az általános orvoshiány miatt van most szükség, hanem azért is, mert a 65 év feletti egészségügyi dolgozókat kivonják a koronavírusos betegek ellátásából, ezért jelentősen megcsappan az orvosállomány.

Kásler Miklós ezért mindenkit a frontvonalra szólít, aki:

  • 18-49 év közötti,
  • közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesz részt,
  • orvos-, fogorvos-, gyógyszerésztanhallgató, egészségtudományi hallgató, egészségügyi OKJ-s képzés hallgatója,
  •  rezidensek és szakorvos-jelöltek, akik szükség esetén szívesen vállalnának feladatot a képzőhelyüktől eltérő egészségügyi intézményben vagy a járványügyi védekezés egyéb színterein,
  •  szakorvosok, vagy azon szakrendelések szakdolgozói, ahol a betegforgalom a járványügyi helyzetben várhatóan lecsökken,
  • azok az egészségügyi szakemberek, orvosok és szakdolgozók, akik nem közfinanszírozott járó- vagy fekvőbetegellátó egészségügyi szolgáltatóknál dolgoznak,
  • azok az egészségügyi szakemberek, akik egészségügyi szakképesítésük megszerzése után nem az egészségügyi ágazatban helyezkedtek el, vagy időközben hagyták azt el. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó