Tisztifőorvos: A következő napokban a több százas nagyságrendet is elérheti az új megbetegedések száma

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Az elkövetkező napokban akár a több százas nagyságrendet is elérheti az új megbetegedések száma," jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette: most az ellátó rendszer felkészítésén dolgoznak, készülnek a súlyosabb megbetegedésekre. Ismét felhívta a figyelmet, hogy 

az idős emberek kiemelten veszélyeztetettek, a 70 év felettiek mindenképpen maradjanak otthon.

Sok kérdést kaptak a témában, ezért Müller megerősítette: semmilyen kötelező védőoltás nem halasztódik, csak az iskolásokat érintő kampányoltásokat kell átszervezni. Ugyancsak sokan érdeklődtek az apás szülések helyzetéről, a tisztifőorvos szerint 

ha az apának nincsen tünete, részt vehet az eseményen.

Müller végül bejelentette, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központban Dr. Kiss Zoltán virológus csapatának sikerült izolálni a koronavírust, így lehetőség nyílik annak megismerésére. Újságírói kérdésre válaszolva, Müller kijelentette:

nem riogatni szeretnének, hanem megelőzni szeretnék a járványt, ezért nem hozzák már nyilvánosságra, hogy az új megbetegedéseket hol regisztrálták és milyen korú a fertőzött. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!