Tisztifőorvos: A következő napokban a több százas nagyságrendet is elérheti az új megbetegedések száma

"Az elkövetkező napokban akár a több százas nagyságrendet is elérheti az új megbetegedések száma," jelentette be az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Müller Cecília hozzátette: most az ellátó rendszer felkészítésén dolgoznak, készülnek a súlyosabb megbetegedésekre. Ismét felhívta a figyelmet, hogy 

az idős emberek kiemelten veszélyeztetettek, a 70 év felettiek mindenképpen maradjanak otthon.

Sok kérdést kaptak a témában, ezért Müller megerősítette: semmilyen kötelező védőoltás nem halasztódik, csak az iskolásokat érintő kampányoltásokat kell átszervezni. Ugyancsak sokan érdeklődtek az apás szülések helyzetéről, a tisztifőorvos szerint 

ha az apának nincsen tünete, részt vehet az eseményen.

Müller végül bejelentette, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központban Dr. Kiss Zoltán virológus csapatának sikerült izolálni a koronavírust, így lehetőség nyílik annak megismerésére. Újságírói kérdésre válaszolva, Müller kijelentette:

nem riogatni szeretnének, hanem megelőzni szeretnék a járványt, ezért nem hozzák már nyilvánosságra, hogy az új megbetegedéseket hol regisztrálták és milyen korú a fertőzött. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér