Merkel szerint a II. világháború óta semmi nem jelentett akkora kihívást Németország számára, mint a koronavírus

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Angela Merkel német kancellár szerdai beszédében arra kérte a németeket és az európaiakat, hogy segítsék egymást a koronavírus által előidézett válsághelyzetben azzal, hogy távolságot tartanak, ezzel hátráltatva a vírus terjedését. A kancellár szerint ez azért is különösen fontos, mert

Európa a II. világháború óta nem nézett szembe ilyen súlyos kihívással.

Azaz Merkel egészen pontosan így fogalmazott:

„A német újraegyesítés... nem. A II. világháború óta nem nézett szembe az országunk ilyen súlyos kihívással, ami ekkora kölcsönös szolidaritást követelt volna meg tőlünk.”

Angela Merkel, bár 14 éve kancellár, eddig még soha nem intézett tévén keresztül beszédet a németekhez az újévi köszöntőket leszámítva. A kancellár szerint az állam bármit tesz, az semmilyen eredményt nem fog elérni akkor, ha az emberek nem veszik komolyan a vírus terjedése ellen hozott intézkedések betartását.

„Ez komoly dolog, vegyék is komolyan” - mondta, hozzátéve, hogy a kormány minden erejével a vírus terjedésének lassításán dolgozik. (Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!