Merkel szerint a II. világháború óta semmi nem jelentett akkora kihívást Németország számára, mint a koronavírus

Angela Merkel német kancellár szerdai beszédében arra kérte a németeket és az európaiakat, hogy segítsék egymást a koronavírus által előidézett válsághelyzetben azzal, hogy távolságot tartanak, ezzel hátráltatva a vírus terjedését. A kancellár szerint ez azért is különösen fontos, mert

Európa a II. világháború óta nem nézett szembe ilyen súlyos kihívással.

Azaz Merkel egészen pontosan így fogalmazott:

„A német újraegyesítés... nem. A II. világháború óta nem nézett szembe az országunk ilyen súlyos kihívással, ami ekkora kölcsönös szolidaritást követelt volna meg tőlünk.”

Angela Merkel, bár 14 éve kancellár, eddig még soha nem intézett tévén keresztül beszédet a németekhez az újévi köszöntőket leszámítva. A kancellár szerint az állam bármit tesz, az semmilyen eredményt nem fog elérni akkor, ha az emberek nem veszik komolyan a vírus terjedése ellen hozott intézkedések betartását.

„Ez komoly dolog, vegyék is komolyan” - mondta, hozzátéve, hogy a kormány minden erejével a vírus terjedésének lassításán dolgozik. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér