Bezárnak a Las Vegas-i kaszinók

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nevada kormányzója, Steve Sisolak kedd este bejelentette, hogy a koronavírus miatt bezárnak minden nem alapszükségletet ellátó üzletet, így a kaszinókat is. Az éttermek is csak elvitelre kínálhatnak ételt. Szerdától kezdve az üzletekben működő játékgépeket is kikapcsolják. Las Vegasban a kaszinók gyakorlatilag 24 órában működnek, utoljára 1963-ban zárták be őket John F. Kennedy elnök temetése miatt.

Steve Sisolak kormányzóFotó: Ethan Miller/AFP

A 30 napos zárlat súlyosan várhatóan súlyosan érinti a 648 ezer lakosú várost, ami gyakorlatilag a szórakoztatóiparra és a szerencsejátékra épült.  A lépés része a társadalmi távolságtartásról kiadott irányelveknek, amelyekkel arra kérik az embereket, hogy lehetőleg maradjanak otthon és 10 főnél többen ne jöjjenek össze egy helyen. A kormányzó azt mondta, ez a polgáraik életéről szól, mivel minden nap késlekedéssel emberek halnak meg.

Itthon a tilalmak ellenére a kaszinók még mindig simán működnek, mivel hivatalosan nem kereskedelmi tevékenységet folytatnak, hanem szolgáltatók, így a kormány legújabb korlátozó rendelete rájuk nem vonatkozik. (Los Angeles Times/BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó