Elefántok rohantak le egy falut Kínában

Egy 14 egyedből álló elefántcsorda garázdálkodik a délnyugat-kínai Jünnan tartománybeli Menghaj megye egyik falujánál, közölték szerdán a helyi hatóságok. A tehenek és borjaik alkotta elefántcsordát, valamint a melléjük szegődött három bikát március 9-én észlelték először, és az állatok egészen március 11-ig az erdőben maradtak, de azután levonultak a lakóövezetbe élelmet keresni, megrongálva a tetőket, ajtókat és ablakokat. Sérülést, halálesetet egyelőre nem jelentettek.

Az elefántok feldöntötték a házi készítésű alkoholt tartalmazó edényemet, de nehéz lenne megmondani, hogy megitták-e, vagy hogy mennyit ittak belőle”

- mondta az érintett falu egyik lakója. 

Menghaj megye erdészeti hivatalának illetékese szerint az ormányosokat jelenleg drónokkal figyelik, hogy megakadályozzák az emberek és az állatok összetalálkozását. A közeli autóutakat fokozottan figyelik és azokban a falvakban, ahol az elefántok várhatóan keresztül fognak haladni, megkezdték a cukornád betakarítását, hogy a falulakók ne szenvedjenek nagy veszteségeket, és megakadályozzák, hogy az elefántok elidőzzenek egy-egy területen, elpusztítva a cukornádat.

A vadon élő ázsiai elefántok állami védelmet élveznek Kínában. Az egyre hatékonyabb környezet- és állatvédelemnek köszönhetően a számuk mostanra nagyjából 300-ra nőtt az országban, többségük Jünnan tartományban él. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér