Korlátozzák a személyenként megvásárolható élelmiszer mennyiségét a brit szupermarketekben

A három legnagyobb brit bolthálózat, azaz a Tesco, a Sainsbury’s és az Asda is bejelentette szerdán, hogy ezentúl minden élelmiszer esetén korlátozzák a vásárlónként megvehető adagot. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az esetleges kijárási tilalomra készülő britek az utóbbi napokban lényegében kifosztották a boltok élelmiszerpolcait.

Boris Johnson miniszterelnök keddi bejelentése, miszerint nem szükséges élelmiszert felhalmozni, mert a brit boltok ellátása zavartalan, és egyelőre a kormány sem tervez a vásárlást korlátozó kijárási tilalmat elrendelni, nem nyugtatta meg az embereket, és szerdán reggel újult erővel rohanták meg a boltokat. A többség valószínűleg az olaszországihoz és a spanyolországihoz hasonló szigorú intézkedéseket vár, ezért spájzolnak.

A Reuters szerint a vásárlási láz olyan erőteljes, hogy országszerte több nagy boltból is szó szerint minden élelmiszer elfogyott néhányféle fagyit, csokit és húsvéti tojást leszámítva. A brit élelmiszerboltok szerint napról napra nagyobb kereslettel néznek szembe, hiába spájzoltak az emberek már a múlt pénteken is, hétfőn még többen jöttek, aztán kedden és szerdán még többen.

A Tesco és az Asda bezárja az áruházakon belül lévő pizza- és salátastandokat is, hogy a felszabaduló helyen bővíthessék a raktárkészleteiket. A boltosok abban azonban egyetértenek a kormánnyal, hogy elegendő élelmiszer áll rendelkezésre, probléma csak a kiszolgálással lehet, a helyzet ugyanis csak a karácsony előtti vásárlási lázhoz hasonlítható, arra viszont heteken át készülnek a boltok plusz műszakokkal és több rendeléssel. (Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér