Megugrottak a Fujifilm részvényei, miután egy gyógyszerük hatékonynak tűnik a koronavírusos betegek kezelésénél

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

15 százalékkal erősödtek a japán Fujifilm Holding részvényei szerda reggel, miután kínai tisztviselők arról beszéltek, hogy a vállalat által gyártott Avigan influenza-elleni gyógyszer a jelek szerint segítette a koronavírusos fertőzöttek gyógyulását.

A Reuters cikke szerint az Avigan, illetve Favipiravir néven is ismert gyógyszert 2014-ben jegyezték be Japánban, és az elsősorban fényképezőgépeiről ismert Fujfilm gyógyszerészeti leányvállalata gyártja. 

A gyógyszer hatékonyságáról a kínai tudományos minisztérium egy tisztviselője beszélt keddi sajtótájékoztatóján. Eszerint a gyógyszer segített a koronavírusos betegek felépülésében, és eddig nem látni semmiféle mellékhatásét. 

A Fujifilm nem kommentálta a bejelentést, de annyit közöltek, hogy jelenleg csak a japán kormány megrendelésére gyártják ezt a gyógyszert, és nincsenek értékesítési célok rendelve a szerhez. 

A kínai Sencsen városában nyolcvan résztvevővel zajlott klinikai teszt, és itt találták azt, hogy aki szedte a szert, annál nagyobb mellkasi javulást regisztráltak, és náluk hamarabb szívódott fel a vírus. 

A gyógyszert Kínában eddig egy vállalat gyárthatta, felnőttek influenzás tüneteinek enyhítésére. 2016-ban a japán kormány ebből a gyógyszerből küldött segélyadományt Guineába az ebola-járvány elleni harchoz. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!