Megugrottak a Fujifilm részvényei, miután egy gyógyszerük hatékonynak tűnik a koronavírusos betegek kezelésénél

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

15 százalékkal erősödtek a japán Fujifilm Holding részvényei szerda reggel, miután kínai tisztviselők arról beszéltek, hogy a vállalat által gyártott Avigan influenza-elleni gyógyszer a jelek szerint segítette a koronavírusos fertőzöttek gyógyulását.

A Reuters cikke szerint az Avigan, illetve Favipiravir néven is ismert gyógyszert 2014-ben jegyezték be Japánban, és az elsősorban fényképezőgépeiről ismert Fujfilm gyógyszerészeti leányvállalata gyártja. 

A gyógyszer hatékonyságáról a kínai tudományos minisztérium egy tisztviselője beszélt keddi sajtótájékoztatóján. Eszerint a gyógyszer segített a koronavírusos betegek felépülésében, és eddig nem látni semmiféle mellékhatásét. 

A Fujifilm nem kommentálta a bejelentést, de annyit közöltek, hogy jelenleg csak a japán kormány megrendelésére gyártják ezt a gyógyszert, és nincsenek értékesítési célok rendelve a szerhez. 

A kínai Sencsen városában nyolcvan résztvevővel zajlott klinikai teszt, és itt találták azt, hogy aki szedte a szert, annál nagyobb mellkasi javulást regisztráltak, és náluk hamarabb szívódott fel a vírus. 

A gyógyszert Kínában eddig egy vállalat gyárthatta, felnőttek influenzás tüneteinek enyhítésére. 2016-ban a japán kormány ebből a gyógyszerből küldött segélyadományt Guineába az ebola-járvány elleni harchoz. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér