Szokatlan időpontban születtek pandaikrek Szecsuánban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megszülettek 2020 első pandaikrei a Szecsuán tartománybeli csengtui óriáspanda tenyésztő- és kutatóközpontban. A Fuva nevű nőstény kölykei - két hím - 158,8 grammos és 119,5 grammos súllyal jöttek világra kedden. 

Fotó: Xu Bingjie/XINHUA

Az iker pandabocsok egészségesek, és már szoptatja őket az anyjuk - közölte Vu Kongzsu, a központ szakértője. Az meglepetést okozott, hogy az évnek ebben a korai szakaszában érkeztek az ikrek, mivel ez merőben szokatlan. Az óriáspandáknál ugyanis nagyon ritka, hogy télen legyenek vemhesek és tavasszal szüljék meg kölyküket.

FuvaFotó: Xu Bingjie/XINHUA

Fuva ötödik alkalommal elett. A 17 éves nősténynek már nyolc kölyke van. Vu elmondta, hogy a pandák rendszerint tavasszal párosodnak és a pandakölykök akkor fogannak. A központ kutatói és tenyésztői figyelemmel kísérik a pandák párosodását. A koronavírus-járvány miatt a csengtui központ nagy mennyiségű bambuszt raktározott el, hogy biztosítsa a pandák megfelelő ellátását. (Magyar Távirati Iroda)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!