Szombattól leáll a Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzeme is

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szombattól leáll az autóipari Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzeme a tervek szerint április 5-ig – közölte a cég kereskedelmi és pénzügyi igazgatója az MTI megkeresésére.

Szincsák Attila elmondta, hogy 4600 munkavállalót érint a 10 munkanaposra tervezett leállás. Azt mondta, tulajdonképpen a nyárra tervezett leállást hozták előre, ezzel is hozzájárulva a vírus elleni védekezéshez, munkavállalóik egészségének megőrzéséhez.

Voltak az alkatrészellátásban fennakadások, de azok egyelőre kezelhetőek voltak, viszont az európai autógyárak leállása megkönnyítette a döntést.

Szincsák Attila kiemelte, hogy a munkáltatói döntés előtt egyeztettek a munkavállalókkal is, akik a leállás idejére bért kapnak, szabadságon lesznek.

A nyilvános cégadatok szerint a Denso Gyártó Magyarország Kft. a 2018-as üzleti évet 745,6 millió eurós nettó árbevétel (260 milliárd forint) mellett 34,2 millió eurós (11,9 milliárd forint) nyereséggel zárta.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér