Bangladesben tömeges imádkozást szerveztek a koronavírus ellen

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Több tízezren vehettek részt azon a tömeges imádságon, amit szerdán szerveztek a bangladesi Raipurban. A helyi rendőrfőnök az AFP hírügynökségnek azt mondta, 10 ezer muszlim hívő gyűlt össze, hogy a Korán gyógyító verseit olvassák. De egyes szemtanúk szerint akár 30 ezren is lehettek.

Tömeges imádság a bangladesi Raipurban március 18-ánFotó: STR/AFP

Az imádságot azután tartották meg, hogy bejelentették a koronavírus első bangladesi halálos áldozatát. Az országban 17 fertőzöttet tartanak nyilván, de a becslések szerint ennél jóval többen lehetnek. A rendőrség szerint a szervezők nem kaptak engedélyt a hatóságoktól, de az ilyen rendezvényeket gyakran be sem kell jelenteni.

A BBC tudósítója szerint az eseményt egy helyi vallási vezető kifejezetten azzal a céllal hozta össze, hogy védelmet kérjen a vírussal szemben.Majd az ima végén azzal bocsátotta el az embereket, hogy megszabadultak a koronavírustól.

Korábban egy malajziai vallási gyűlésen 500 ember fertőződött meg. És bár Indonéziában a hatóságoknak sikerült lefújniuk egy háromnapos vallási rendezvényt, mire erről meggyőzték a szervezőket, már 10 ezer hívő indult meg Gowa kormányzóságba. (BBC)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót