Bangladesben tömeges imádkozást szerveztek a koronavírus ellen

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Több tízezren vehettek részt azon a tömeges imádságon, amit szerdán szerveztek a bangladesi Raipurban. A helyi rendőrfőnök az AFP hírügynökségnek azt mondta, 10 ezer muszlim hívő gyűlt össze, hogy a Korán gyógyító verseit olvassák. De egyes szemtanúk szerint akár 30 ezren is lehettek.

Tömeges imádság a bangladesi Raipurban március 18-ánFotó: STR/AFP

Az imádságot azután tartották meg, hogy bejelentették a koronavírus első bangladesi halálos áldozatát. Az országban 17 fertőzöttet tartanak nyilván, de a becslések szerint ennél jóval többen lehetnek. A rendőrség szerint a szervezők nem kaptak engedélyt a hatóságoktól, de az ilyen rendezvényeket gyakran be sem kell jelenteni.

A BBC tudósítója szerint az eseményt egy helyi vallási vezető kifejezetten azzal a céllal hozta össze, hogy védelmet kérjen a vírussal szemben.Majd az ima végén azzal bocsátotta el az embereket, hogy megszabadultak a koronavírustól.

Korábban egy malajziai vallási gyűlésen 500 ember fertőződött meg. És bár Indonéziában a hatóságoknak sikerült lefújniuk egy háromnapos vallási rendezvényt, mire erről meggyőzték a szervezőket, már 10 ezer hívő indult meg Gowa kormányzóságba. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér