Bangladesben tömeges imádkozást szerveztek a koronavírus ellen

Több tízezren vehettek részt azon a tömeges imádságon, amit szerdán szerveztek a bangladesi Raipurban. A helyi rendőrfőnök az AFP hírügynökségnek azt mondta, 10 ezer muszlim hívő gyűlt össze, hogy a Korán gyógyító verseit olvassák. De egyes szemtanúk szerint akár 30 ezren is lehettek.

Tömeges imádság a bangladesi Raipurban március 18-ánFotó: STR/AFP

Az imádságot azután tartották meg, hogy bejelentették a koronavírus első bangladesi halálos áldozatát. Az országban 17 fertőzöttet tartanak nyilván, de a becslések szerint ennél jóval többen lehetnek. A rendőrség szerint a szervezők nem kaptak engedélyt a hatóságoktól, de az ilyen rendezvényeket gyakran be sem kell jelenteni.

A BBC tudósítója szerint az eseményt egy helyi vallási vezető kifejezetten azzal a céllal hozta össze, hogy védelmet kérjen a vírussal szemben.Majd az ima végén azzal bocsátotta el az embereket, hogy megszabadultak a koronavírustól.

Korábban egy malajziai vallási gyűlésen 500 ember fertőződött meg. És bár Indonéziában a hatóságoknak sikerült lefújniuk egy háromnapos vallási rendezvényt, mire erről meggyőzték a szervezőket, már 10 ezer hívő indult meg Gowa kormányzóságba. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér