Bangladesben tömeges imádkozást szerveztek a koronavírus ellen

vallás
2020 március 19., 14:49

Több tízezren vehettek részt azon a tömeges imádságon, amit szerdán szerveztek a bangladesi Raipurban. A helyi rendőrfőnök az AFP hírügynökségnek azt mondta, 10 ezer muszlim hívő gyűlt össze, hogy a Korán gyógyító verseit olvassák. De egyes szemtanúk szerint akár 30 ezren is lehettek.

Tömeges imádság Raipurban március 18-án
photo_camera Tömeges imádság a bangladesi Raipurban március 18-án Fotó: STR/AFP

Az imádságot azután tartották meg, hogy bejelentették a koronavírus első bangladesi halálos áldozatát. Az országban 17 fertőzöttet tartanak nyilván, de a becslések szerint ennél jóval többen lehetnek. A rendőrség szerint a szervezők nem kaptak engedélyt a hatóságoktól, de az ilyen rendezvényeket gyakran be sem kell jelenteni.

A BBC tudósítója szerint az eseményt egy helyi vallási vezető kifejezetten azzal a céllal hozta össze, hogy védelmet kérjen a vírussal szemben.Majd az ima végén azzal bocsátotta el az embereket, hogy megszabadultak a koronavírustól.

Korábban egy malajziai vallási gyűlésen 500 ember fertőződött meg. És bár Indonéziában a hatóságoknak sikerült lefújniuk egy háromnapos vallási rendezvényt, mire erről meggyőzték a szervezőket, már 10 ezer hívő indult meg Gowa kormányzóságba. (BBC)