Egy hetet sem volt karanténban Pintér, mert "az operatív törzset irányítani kell"

Nem tartották be a járványügyi szabályokat a koronavírus-járvány elleni védekezést koordináló operatív törzs vezetőjénél, Pintér Sándor belügyminiszternél - derült ki a csütörtök Kormányinfo sajtótájékoztatón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter előbb a vírustesztekről azt mondta, hogy 

teljes bizonyossággal nem tudjuk megmondani, hogy valaki beteg-e vagy sem, könnyen lehet, hogy a teszt akár kétszer is negatív valakinél és a lappangási időt követően kiderül, hogy beteg.

Ezért indokolt a kéthetes karantén.

Majd pár másodperccel később a belügyminiszterre vonatkozó kérdésünkre azt válaszolta, hogy 

Pintér Sándort eddig kétszer tesztelték, mindkétszer negatív lett. „És ezt követően hagyta el a karantént.”

Szombaton derült ki, hogy az a marokkói miniszter, aki múlt héten Budapesten tárgyalt egy rakás magyar politikussal és Pintér Sándorral is kezet fogott, tárgyaltak, sőt, együtt is étkeztek, koronavírus-fertőzött. 

Tehát Pintér Sándor egy hetet sem töltött karanténban, nem várta ki a lappangási időt, két teszt után újra munkába állt.

Mikor a 444 szembesítette ellentmondásaival Gulyást, hogy miért nem várták ki a Pintérnél a 14 napot, azt felelte, hogy

"az operatív törzset irányítani kell."

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó