Egy volt jobbikos képviselő azt javasolja, magánszolgáltatók is tesztelhessenek fertőzésgyanús betegeket

Bencsik János független országgyűlési képviselő szerint a magánegészségügyi szolgáltatókat is be kellene vonni a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezésbe. Határozati javaslatában azt írja, az utóbbi időben több önkormányzat részéről felmerült az ötlet, hogy saját költségvetésük terhére szerződést kössenek magánegészségügyi szolgáltatókkal, hogy ők is részt vegyenek a fertőzésgyanús helyi lakosok kivizsgálásában, és ha szükséges, beutalhassák őket a kórház infektológiai osztályára. 

A Jobbikból februárban kilépett képviselő azt írja, van olyan település, ahol már a szerződéshez szükséges határozatot is meghozta a képviselő-testület, aláírni mégsem tudták, mert a mostani szabályok szerint csak az állami egészségügy végezhet ilyen tevékenységet. 

„Sajnos megvan az esély arra, hogy a későbbiekben az állami egészségügyi ellátórendszer nem fogja tudni a határozati javaslatban rögzített tevékenységeket önállóan ellátni, így szükséges egy olyan szabályozás kialakítása, amely lehetőséget teremt arra, hogy a magánegészségügyi szolgáltatók is részt vehessenek a járvánnyal szembeni küzdelemben” - áll a javaslat indoklásában. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó