Elkapta a koronavírust a német Zöldek volt elnöke

Cem Özdemir az Instagramon jelentette be, hogy pozitív lett a tesztje koronavírusra, de azt mondja, jól van. Elmondása szerint azért hozta nyilvánosságra az eredményt, hogy mindenki számára világos legyen, hogy bárkit megfertőződhet miattunk, ezért mindenki arra szólít fel, hogy maradjon otthon és vegye komolyan a helyzetet. „Ez most arról szól, hogy megvédjünk másokat” - üzente Özdemir, aki  2008 és 2018 között vezette a Zöldeket. 

Csütörtök délutánig Németországban 13 900 fertőzöttet azonosítottak. A legtöbb megbetegedést Észak-Rajna-Vesztfália tartományból (4700), Bajorországból (2200) és  Baden-Württembergből (2180) jelentették. A járványnak Németországban eddig 44 halálos áldozata van, két német pedig Egyiptomban halt meg. (Süddeutsche Zeitung)  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér