Elzárják Lenint a koronavírus elől

Oroszország lezárta a bolsevik forradalmár és diktátor, Vlagyimir Iljics Lenin bebalzsamozott testét 1924 óta őrző, Vörös téri mauzóleumot a látogatók elől a koronavírus-járvány miatt. Amíg ki nem nyitják újra, addig felújításokat végeznek ott, de egyelőre nem tudni, meddig. A Kreml falát, ahol szovjet vezetőket temettek el (például Joszif Sztálint), szintén elzárják a látogatók elől.

Lenin holtteste

Több múzeum és színház is bezárt a héten a koronavírus-járvány miatt. Oroszország egyelőre 147 fertőzést regisztrált, és hivatalosan még senki sem halt meg, de az elmúlt napokban nőttek a számok. Putyin szerdán azt mondta: a hatóságok nem hallgatták el, és nem is fogják elhallgatni a valós információt a koronavírus elterjedtségének mértékéről. (Reuters, MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér