Jelentősen lecsökkent az autóforgalom Budapesten

A Waze útvonaltervező alkalmazás valós idejű adatai szerint megfeleződött az autóforgalom Budapesten az elmúlt Napokban. A cég csak az applikációt használók adatait tudja összesíteni, de a városban közlekedve szabad szemmel is látható a forgalom visszaesése.

A Waze kéthetes összesítésén jól látszik, hogy a járvány fokozódásával jelentősen visszaesett az autóforgalom Budapesten.Fotó: Wazestats

A cég által közölt adatok szerint a forgalom a múlt csütörtökön kezdett visszaesni, aznap úgy húsz százaléknyival voltak kevesebben az utakon, mint az előző három munkanapon. Pénteken tovább csökkent a forgalom, hétfőn már harminc százalékos volt a visszaesés, majd kedden és szerdán már a hétvégi napok átlagos forgalmára, a normális napi forgalom felére esett. A legfrissebb, csütörtöki adatok szerint még tovább is csökkenhet a forgalom, ma már kevesebben vannak a budapesti utakon, mint a március 7-8-i hétvége bármelyik napján.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér