Jelentősen lecsökkent az autóforgalom Budapesten

gazdaság
2020 március 19., 10:37

A Waze útvonaltervező alkalmazás valós idejű adatai szerint megfeleződött az autóforgalom Budapesten az elmúlt Napokban. A cég csak az applikációt használók adatait tudja összesíteni, de a városban közlekedve szabad szemmel is látható a forgalom visszaesése.

A Waze kéthetes összesítésén jól látszik, hogy a járvány fokozódásával jelentősen visszaesett az autóforgalom Budapesten.
photo_camera A Waze kéthetes összesítésén jól látszik, hogy a járvány fokozódásával jelentősen visszaesett az autóforgalom Budapesten. Fotó: Wazestats

A cég által közölt adatok szerint a forgalom a múlt csütörtökön kezdett visszaesni, aznap úgy húsz százaléknyival voltak kevesebben az utakon, mint az előző három munkanapon. Pénteken tovább csökkent a forgalom, hétfőn már harminc százalékos volt a visszaesés, majd kedden és szerdán már a hétvégi napok átlagos forgalmára, a normális napi forgalom felére esett. A legfrissebb, csütörtöki adatok szerint még tovább is csökkenhet a forgalom, ma már kevesebben vannak a budapesti utakon, mint a március 7-8-i hétvége bármelyik napján.