Két új lélegeztetőgép árát adományozta Tiborcz István az Uzsokinak

Egészségügy
2020 március 19., 15:52

Két darab lélegeztetőgép megvásárlását finanszírozza az Uzsoki Utcai Kórháznak a BDPST Group. Erről a cég tulajdonosa, Tiborcz István írt alá megállapodást csütörtökön a kórházzal. Tiborcz István többek között arról ismert, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje. A BDPST Group nevű cége budapesti belvárosi paloták felújításával foglalkozik.

"Orvos családba születtem, számos családtagom dolgozott és dolgozik jelenleg is az egészségügyben, ezért már gyerekként közvetlen betekintést nyerhettem ebbe a sokszor embert próbáló szakmába, amely az emberi élet megmentéséről szól" - juttatta el az adományozásról szóló üzenetét a 444-hez. 

Tiborcz István lélegeztetőgépet adományoz az Uzsokinak
photo_camera Tiborcz István lélegeztetőgépet adományoz az Uzsokinak Fotó: Percze Gábor

"A BDPST Group részéről ezért ennek az egyik első lépése az Uzsoki Utcai Kórház számára nyújtott támogatás, ugyanakkor további lépéseket készítünk elő annak érdekében, hogy segíteni tudjuk a járvány elleni küzdelem frontvonalában harcoló egészségügyi dolgozókat" - tette még hozzá, a lapunknak küldött üzenetében.

A kórház honlapjának nyilatkozva ezt mondta még: „A jelenlegi helyzetben összefogásra van szükség, hogy mindenki a saját eszközeivel segítse a járvány elleni küzdelmet".