Közalkalmazotti szakszervezet: Nem engedik a távmunkát minden minisztériumban és hivatalban

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

 „Valamennyi kormánytisztviselő és közalkalmazott személyes munkavégzésre kötelezett. (…) Erre tekintettel otthoni munkavégzés, illetve távmunka alapesetben további intézkedésig nem engedélyezhető.” Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint ez áll egy nem nyilvános minisztériumi utasításban. A Népszavának azt mondta, „több tárcánál is olyan nagy a felháborodás, hogy a vezetők alig tudják csillapítani az indulatokat”. 

A lap szerint nincs egységes, nyilvános utasítás a minisztériumokban és a központi igazgatási szervekben arra, hogy ki, milyen feltételekkel dolgozhat otthonról. A belső utasítások viszont naponta változnak, volt, ahonnan hazaengedték az emberek nagy részét, aztán mégis visszarendelték őket. 

A Népszava szerint ugyanakkor van olyan központi hivatal, ahol már hetekkel ezelőtt elkezdték az elektronikus csatlakozók beszerzését, amelyekkel otthonról is elérhető a belső levelezés. A lap szerint a Központi Statisztikai Hivatalból (KSH) hazaengedik a 14 év alatti gyermeket nevelőket és 60 év fölöttieket és mindenki mást, akinek nem feltétlenül szükséges a jelenltée.

Szerdán az Index megszerzett egy külügyminisztériumi levelet, amelyben Magyar Levente miniszterhelyettes arra figyelmeztette a főosztályvezetőket, nagyköveteket és diplomatákat, hogy a globális járvány ellenére sem állhat le a munka a minisztériumban.

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Kapcsolódó