Már több halálos áldozata van a koronavírusnak Olaszországban, mint Kínában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Olaszországban az elmúlt 24 órában újabb 427 ember halt meg a koronavírusban, ezzel a járványnak hivatalosan már 3405 halálos áldozata van. Ezzel pedig megelőzték a vírus kiindulási helyének számító Kínát, ahol hivatalosan 3245-an haltak meg a vírus tavaly év végi kitörése óta. 

Grafika: 444/Tbg

Észak-Olaszországban először február 21-én észlelték a vírus terjedését, mára pedig már 41035 fertőzöttről tudnak. 2498 embert kell az intenzíven ápolni, ugyanakkor 4440-en már meggyógyultak. (Reuters)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!