Szabó Tímea: A felsőházba költöznek a parlamenti képviselők, hogy kevésbé fertőzzék egymást

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke számolt be arról a Facebookon, hogy az Országgyűlés vezetése elfogadta a javaslatát, és a képviselők a felsőházi teremben fognak ülésezni a következő időszakban. 

Ott ugyanis kétszer annyi szék van, mint az alsóháziban, ahol alapesetben tartják az üléseket, így megtehetik, hogy nem közvetlenül egymás mellé ülnek. Nagyobb távolságtartással talán a képviselők is kevésbé adják majd át egymásnak a koronavírust.

Közben Romániában a parlament online ülésen hagyta jóvá a 30 napos rendkívüli állapotról szóló javaslatot csütörtökön. Mind a 467 képviselő és szenátor kapott egy alkalmazást, ami az online vitára és a szavazásra is alkalmas, csak a szenátus és a képviselőház elnöke ment be személyesen az ülésterembe.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér