Az Egyesült Királyságban is bezárnak a közösségi élet színterei

Bezárnak az éttermek, a kocsmák, az edzőtermek, a színházak és a mozik, egyszóval a közösségi élet minden színtere az Egyesült Királyságban a koronavírus-járvány elleni intézkedésként - közölte az ország miniszterelnöke, Boris Johnson pénteki sajtótájékoztatóján a Sky News szerint.

Johnson elmondta, az intézkedéssel az a kormány célja, hogy 75 százalékkal lecsökkentse a társas érintkezések számát az országban. Egy nemrégiben a brit kormány asztalára került, mai cikkünkben részletesen bemutatott jelentés szerint ugyanis csak így van esély csökkenteni az új fertőzések számát.

"Ha önök meghozzák ezt az áldozatot, azzal emberi életek ezreit menthetik meg”  - mondta a miniszterelnök.

Az Egyesült Királyság kincstári kancellárja, Rishi Sunak ugyanezen a napon bejelentette, a brit kormány vállalja, hogy kifizeti azon munkavállalók bérének 80 százalékát - legfeljebb havi 2500 fontot -, akiknek a járvány miatt szűnik meg a munkahelye.

A kancellár ugyanakkor arra biztatott minden vállalkozást az országban, hogy mielőtt leépítésbe kezd, forduljon a kormányhoz vállalkozásmentő segítségért.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér