Az irániak mintha teljesen elengedték volna ezt az egészet

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Hiába a hatóságok könyörgése, nagyon úgy tűnik, hogy Irán lakosságát nem különösebben érdeklik a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések. A Guardian beszámolója szerint már 1,2 millió iráni kelt útra, hogy alaposan megünnepelje a noruzt, azaz a perzsa újévet.

Iránban, ahol a vírus felbukkanásakor gyakorlatilag teljesen szabadjára engedték azt, ma hivatalosan közel 20 000 fertőzött van, és 1433-an haltak bele a betegségbe. Minden szakértő szerint a valós számok ennek akár sokszorosai is lehetnek, és lehet, hogy a járvány még nem is tetőzött az országban.

A vallási, politikai, katonai és önkormányzati vezetők most már koolyan veszik a fenyegetést, és ezért mind azt kérték az irániaktól, hogy maradjanak otthon, idén kivételesen ne keressék fel barátaikat, rokonaikat, ahogy az egyébként a tavaszt is ünneplő noruzkor szokás.

De úgy tűnik, az irániakat ez egyáltalán nem érdekli. Az ország északi részén, a Kaszpi-tenger partján található népszerű üdölőhelyekre tízezrével özönlenek az autók. Mashadban, az ország második legnagyobb városában a hatóságok szerint a forgalom mindössze 2 százalékkal csökkent a tavalyi noruzhoz képest.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó