Az MNB 5-ről 15 ezer forintra emeltetné a PIN-kód nélküli bankkártyás vásárlások értékhatárát


A Nemzeti Bank arra szólította fel a bankokat és kártyatársaságokat, hogy az érintős bankkártyák 5 helyett 15 ezer forintos értékhatárig legyenek használhatók a PIN-kód beírása nélkül. “Az emberek közötti fizikai kapcsolat minimális szintre csökkentése érdekében” - indokolja a javaslatot a jegybank közleménye. 

Az MNB-nél úgy számolnak, hogy ha meghúzzák ezt a lépést, akkor az összes hazai bolti vásárlás közel 90 százaléka lenne lebonyolítható anélkül, hogy az ügyfélnek meg kelljen érintenie a POS-terminált. 

Az MNB az ötlet gyors megvalósítása végett egyrészt törvénymódosítást kezdeményez, másrészt arra szólította fel a bankokat és kártyacégeket, hogy az új értékhatárokat mielőbb vezessék be a gyakorlatban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér