Csaknem kétszáz lélegeztetőgép érkezik hamarosan Kínából

196 lélegeztetőgép beszerzésére írt alá szerződést a Semmelweis Egyetem a CECZ Közép-európai Kft.-vel, írja a G7. Ennek értelmében

március 21-ig 86, március 28-ig további 110 gépet szállítanak Magyarországra.A kínai Shandong Imperial International Investment Limited Company tulajdonában élló cég 3,2 millió euróért, mostani árfolyamon 1,2 milliárd forintért szállítja a termékeket. A gépek egységára 5,9 millió forint, az viszont nem derült ki a szerződésből, hogy pontosan milyen típusról van szó.  

Orbán Viktor múlt héten azt mondta, kétezer lélegeztetőgép van az országban, és ennyiről beszélt Müller Cecília országos tisztifőorvos is. A G7 azt írja, az intenzív és sürgősségi ágyakhoz szinte biztosan tartozik ilyen berendezés, ezekből 1885 volt tavaly a magyar kórházakban. Más osztályokon is vannak azonban ilyen gépek, így akár kétezernél még több is lehet.

Bár nehéz megmondani, hogy a különböző országokban összesen hány lélegeztetőgép van, a G7 gyűjtése alapján lakosságarányosan nem állunk rosszul. Az elérhető adatok alapján 100 ezer főre vetítve 22,8 gépünk van, majdnem kétszer annyi, mint például Svájcnak. 

A Semmelweis Egyetem beszerzésével

tizedével nő a hazai lélegeztetőgépek száma,ami elengedhetetlen a koronavírus-járvány miatt intenzív osztályra kerülő emberek megmentéséhez.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó