Önkéntes pszichológusok kínálnak tanácsadást azoknak, akiket mentálisan megvisel a koronavírus-járvány

Számos pszichológus, mediátor és terapeuta kínál ingyenes, online vagy telefonos tanácsadást azoknak, akik úgy érzik, hogy a koronavírus-járvány miatt szükségük van erre. A honlapjukon arra biztatnak, jelentkezzen, 

  • ha erős szorongás tör önre,
  • ha olyan fizikai tünetei vannak  pl. rosszul alszik, fáj a mellkasa, gombócérzés a torkában), amelyek korábban nem voltak,
  • ha elvesztette a tájékozódási pontot a sok információ közt és már nem tudja, mit is kellene tennie,
  • ha segítséget szeretne kérni abban, hogyan alakítsa ki saját/családja/gyermekei napirendjét a feszültségek csökkentése, minimalizálása érdekében,
  • ha tanácstalan, hogy mit mondjon a gyerekeinek a kialakult helyzetről, hogy a lehetőségekhez képest biztonságban érezzék magukat.

A honlapon megtalálható az összes önkéntes segítő email címe és/vagy telefonszáma, ígéretük szerint az üzenetekre 48 órán belül válaszolnak. Egy embernek maximum 3-5 alkalommal tudnak segítséget nyújtani, és fontos, hogy a tanácsadás nem jelent egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást. 

A bezártság és a járvánnyal kapcsolatos újabb és újabb hírek könnyen az agyunkra mehetnek. Arról, hogy hogyan birkózzunk meg a szorongással egy világjárvány idején, ebben a cikkben írtunk hosszabban.

Frissítés: Más szakemberek is szerveződnek, ezen a linken szintén önkéntes segítőket talál, akárcsak ennél a pszichológiai központnál.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó