Önkéntes pszichológusok kínálnak tanácsadást azoknak, akiket mentálisan megvisel a koronavírus-járvány

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Számos pszichológus, mediátor és terapeuta kínál ingyenes, online vagy telefonos tanácsadást azoknak, akik úgy érzik, hogy a koronavírus-járvány miatt szükségük van erre. A honlapjukon arra biztatnak, jelentkezzen, 

  • ha erős szorongás tör önre,
  • ha olyan fizikai tünetei vannak  pl. rosszul alszik, fáj a mellkasa, gombócérzés a torkában), amelyek korábban nem voltak,
  • ha elvesztette a tájékozódási pontot a sok információ közt és már nem tudja, mit is kellene tennie,
  • ha segítséget szeretne kérni abban, hogyan alakítsa ki saját/családja/gyermekei napirendjét a feszültségek csökkentése, minimalizálása érdekében,
  • ha tanácstalan, hogy mit mondjon a gyerekeinek a kialakult helyzetről, hogy a lehetőségekhez képest biztonságban érezzék magukat.

A honlapon megtalálható az összes önkéntes segítő email címe és/vagy telefonszáma, ígéretük szerint az üzenetekre 48 órán belül válaszolnak. Egy embernek maximum 3-5 alkalommal tudnak segítséget nyújtani, és fontos, hogy a tanácsadás nem jelent egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást. 

A bezártság és a járvánnyal kapcsolatos újabb és újabb hírek könnyen az agyunkra mehetnek. Arról, hogy hogyan birkózzunk meg a szorongással egy világjárvány idején, ebben a cikkben írtunk hosszabban.

Frissítés: Más szakemberek is szerveződnek, ezen a linken szintén önkéntes segítőket talál, akárcsak ennél a pszichológiai központnál.  

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó