A momentumos Cseh Katalin önkéntes orvosnak jelentkezett az Országos Mentőszolgálatnál

POLITIKA
2020 március 21., 20:51

A Momentum európai parlamenti képviselője, akinek az eredeti végzettsége orvos, az oldalán jelentette be, hogy az egészségügyi válsághelyzet miatt úgy döntött, önkéntes orvosnak jelentkezik az Országos Mentőszolgálat felhívására.

Már most négy ember életét követelte a járvány, már most nincs elég orvos, nincs elég ápoló, szakemberek tucatjai kerültek karanténba. Egyértelmű, hogy minden segítő kézre szükség van” -írja Cseh Katalin, aki másokat arra kér, valamilyen területen jelentkezzenek önkéntesnek: „lehet maszkot varrni, idős embereknek segíteni bevásárolni, kutyát sétáltatni, önkormányzatok tájékoztató munkájában részt venni, otthonról mesét olvasni”.

Cseh Katalin egyelőre még nem tudja, hova osztják be, de mindenesetre jelezte a hatóságoknak, hogy nemrég Brüsszelben járt.

Hétfőn a Jobbik országgyűlési képviselője, Rig Lajos is önkéntesnek jelentkezett az Országos Mentőszolgálat, a tapolcai, ajkai, veszprémi és keszthelyi kórház számára. Azt írta: „ jelen helyzetben a lelkiismeretem és a szakmai elhivatottságom azt diktálja, hogy mint aneszteziológus szakasszisztens és mentőápoló többet tudok tenni a magyar emberekért, mint országgyűlési képviselőként”.