A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint nem lenne tisztességes lemondani a tokiói olimpiát

sport
2020 március 21., 15:38

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint a tokiói olimpia esetleges lemondása a legkevésbé tisztességes megoldás lenne a sportolókkal szemben. A NOB vezetője a Südwestdeutschen Rundfunksnak azt mondta: a koronavírus-járvány miatti lemondás a 206 országból érkező összesen 11 ezer sportoló és a menekültválogatott álmát törné szét.

Thomas Bach
photo_camera Thomas Bach Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Egy ilyen lemondás a legkevésbé tisztességes megoldás. Az olimpiai játékokat nem tudjuk úgy elhalasztani a következő szombatra, mint labdarúgásban egy bajnoki fordulót” - mondta Bach, aki a lausanne-i NOB-központ ideiglenes zárva tartása miatt otthonról végzi a munkáját. Hozzátette: a NOB rendkívül összetett szervezet, ahol csak akkor képesek felelősségteljes döntéseket meghozni, ha azokhoz megbízható és egyértelmű alapinformációkkal rendelkeznek minden nap, a nap 24 órájában.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt napokban egyre több nemzeti olimpiai bizottság, sportoló és szakember fordult a NOB-hoz annak érdekében, vagy utalt nyilatkozatában arra, hogy a jelenleg sok szempontból bizonytalanná vált helyzetben el kellene halasztani a tokiói olimpiát, amelyet a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendeznének meg. (via MTI)

Kiemelt videóink