Az önkormányzat küld maszkokat a háztartásoknak Szombathelyen

A nyugat.hu ír arról, hogy a szombathelyi városvezetés 100 ezer maszkot rendelt meg, amelyeknek egy részét az egészségügyi dolgozók, szociális munkások és önkéntesek kapnak majd meg, egy másik részük pedig a lakossághoz kerül.

A város polgármestere, Nemény András elmondta, hogy minden család két maszkot kap, melyet a postaládákba dobnak majd be. A polgármester és Kis Gergely háziorvos egy videóban beszéltek is a maszkok használatáról: az ilyen típusú „műtősmaszkok” viselésének az elsődleges célja nem az, hogy ne kapjuk meg a betegséget, hanem hogy ne adjuk tovább.

Ez a tünetmentes betegeknél lehet fontos, tették hozzá, ahogy azt is, hogy ha sokan viselik a maszkot, akkor csökkenteni lehet a vírus terjedését. 

A maszkokat a városháza és a könyvtár önkéntesei csomagolják jelenleg, és hamarosan kézbesítik azokat, a tervek szerint a jövő hét elején.

Állami szinten nem megy zökkenőmentesen a maszkok beszerzése, erről részletesen ebben a cikkünkben írtunk. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó