Egy fővárosi anyaotthon lakója is koronavírusos

Koronavírustól megbetegedett, és kórházba került a Magyar Vöröskereszt egyik fővárosi anyaotthonának lakója pénteken, pozitív tesztjéről még aznap értesültek az otthonban, és a hír gyorsan elterjedt a környéken is, a közeli játszótér és üzletek látogatói az ott élők beszámolói szerint megijedtek.

Az otthonban bántalmazott nők élnek gyermekeikkel, illetve krízishelyzetbe került várandós nők, a helyzetük már a járvány előtt is rendkívül nehéz volt. 

A betegség megjelenése miatt az otthont fenntartó Vöröskereszt két hétig tartó karantént rendelt el, vagyis az épületben lakó anyák és gyermekeik nem hagyhatják el az intézményt. Az otthont fertőtlenítették, de a  lakók helyzetét nehezíti, hogy közös fürdőszobákat és konyhát használnak. 

Az intézmény dolgozói otthonaikba vonultak vissza, házi karanténba. A Vöröskereszt egyik önkéntes munkatársa viszont beköltözött az otthonba, vállalva, hogy bent tölti a karantén kéthetes időtartalmát. Ő vigyáz most a kórházba került nő két gyermekére, illetve nyújt segítséget a többieknek. 

A Vöröskereszt kívülről biztosítja a bent lévők ellátását, az épületbe a következő két hétben senki se léphet be, és azt el sem hagyhatja senki. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér