Egy fővárosi anyaotthon lakója is koronavírusos

Egészségügy
2020 március 21., 10:29

Koronavírustól megbetegedett, és kórházba került a Magyar Vöröskereszt egyik fővárosi anyaotthonának lakója pénteken, pozitív tesztjéről még aznap értesültek az otthonban, és a hír gyorsan elterjedt a környéken is, a közeli játszótér és üzletek látogatói az ott élők beszámolói szerint megijedtek.

Az otthonban bántalmazott nők élnek gyermekeikkel, illetve krízishelyzetbe került várandós nők, a helyzetük már a járvány előtt is rendkívül nehéz volt. 

A betegség megjelenése miatt az otthont fenntartó Vöröskereszt két hétig tartó karantént rendelt el, vagyis az épületben lakó anyák és gyermekeik nem hagyhatják el az intézményt. Az otthont fertőtlenítették, de a  lakók helyzetét nehezíti, hogy közös fürdőszobákat és konyhát használnak. 

Az intézmény dolgozói otthonaikba vonultak vissza, házi karanténba. A Vöröskereszt egyik önkéntes munkatársa viszont beköltözött az otthonba, vállalva, hogy bent tölti a karantén kéthetes időtartalmát. Ő vigyáz most a kórházba került nő két gyermekére, illetve nyújt segítséget a többieknek. 

A Vöröskereszt kívülről biztosítja a bent lévők ellátását, az épületbe a következő két hétben senki se léphet be, és azt el sem hagyhatja senki.