Angela Merkelnek házi karanténba kell vonulnia, mert az orvosa elkapta a koronavírust

A német kancellár szóvivője vasárnap közölte, hogy Angela Merkelnek azonnali hatállyal házi karanténba kell vonulnia, mivel annak az orvosnak, aki pénteken  pneumococcus elleni védőoltást adott be neki, pozitív lett a koronavírus-tesztje. A kancellárt a következő napokban többször is tesztelik. Ugyanakkor a hivatali feladatait a házi karanténból is ellátja.

Fotó: MICHAEL KAPPELER/dpa Picture-Alliance/AFP

Steffen Seibert szóvivő azt mondta, az eredményről csak Merkel vasárnapi sajtótájékoztatója után értesültek. Ezen a kancellár újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be a koronavírus terjedése miatt: például két embernél több nem tartózkodhat egyszerre közterületen, csak ha ugyanabban a háztartásban élnek. Közterületen legalább másfél, lehetőleg két méter távolságot kell tartani a nem közös háztartásban élők között.  A vendéglátóhelyek pedig csak elvitelre kínálhatnak ételt. Az új szabályok egyelőre két hétig érvényesek.

A szigorú intézkedésekről a szövetségi kormány a tartományok vezetőivel is megegyezett. Merkel hangsúlyozta: ezek nem ajánlások, hanem szabályok. A betartásokról a rendőrság gondoskodik. (ARD/Spiegel)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér