Home office extra: otthonról játszotta fel a Bella ciaót az újvidéki opera zenekara

A fenti felvételen a bajor város, Bamberg egyik utcájában ülnek ki az ablak elé zenészek, hogy az ismert olasz partizándallal fejezzék ki szolidaritásukat a koronavírus által leginkább sújtott európai országgal.

A hétfőn feltöltött videó gyorsan terjedt, és pénteken már az újvidéki Szerb Nemzeti Színház operatársulata is kijött a saját Bella ciao-feldolgozásával, amibe minden zenész és a karmester is a saját otthonából kapcsolódott be. Miközben világszerte sokezer művész veszti el a munkáját, ezek a zenészek 

a dal „közös előadásával megmutatták, hogy otthonaikba zárva is együtt vannak, és együttérzésükről biztosították mindazokat, akik hasonlóan éreznek ezekben a nehéz napokban”

- idézi a társulat igazgatóját a Magyar Szó.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér