Segíts a szegedi egyetemnek a koronavírus elleni küzdelemben!

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Szegedi Tudományegyetem járványmodellező csoportja egy anonim kérdőívvel szeretné segíteni a hatékony járvány elleni védekezést, ezért arra kérnek mindenkit, töltse ki.

"Mindenki, aki kitölti, nagyon sokat segít abban, hogy jobban megértsük milyen pályán halad a magyarországi COVID-19 járvány." - írják. A kutatók azt szeretnék felmérni, mennyire voltak hatékonyak az elmúlt napok intézkedései.

A kérdőív itt érhető el. A kérdőív a MASZK nevet kapta a Magyar Adatszolgáltató Kérdőív után.  Hamarosan mobil applikáció formában is lesz.

A kérdések két csoportba oszthatóak. A demográfiai adatokat elég egyszer kitölteni, a napi tevékenységgel összefüggő kérdéseket naponta lenne ideális, írják a kutatók. A kitöltés mindössze 5-10 percet vesz igénybe.

Magyarországon a régióhoz képest nagyon kevés regisztrált fertőzöttről tudunk, a kutatók célja a járvány terjedésének, terjedtségének minél hatékonyabb felmérése.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér